De arbeidsmarkt moet voor iedereen zijn

Jong of oud, theoretisch of praktisch geschoold, wel of geen afstand tot de arbeidsmarkt.

Lex Vonk, Sissi Mijwaart en Robert van Rijn

Maandag 22 juni heette wethouder Robert van Rijn samen met directeur Lex Vonk van AM match Zorgcentrum Aelsmeer welkom als nieuwe AMbassodor.

Met het aanbieden van werkplekken aan Participatiemedewerkers uit de regio Amstelland en Meerlanden draagt Zorgcentrum Aelsmeer bij aan een verhoging van de lokale, sociale participatie en ondersteunt hiermee de uitvoering van de Participatiewet.

Sissi Mijwaart, Hoofd Personeelszaken, onderstreept de samenwerking met AM match en is op 22 juni jl. toegetreden tot onze AMbassador club. Een club van ondernemingen die ons een warm hart toedragen en promoten bij collega bedrijven.

AM match en Zorgcentrum Aelsmeer werken sinds 2016 samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen binnen het zorgcentrum. Inmiddels hebben 3 medewerkers een vast dienstverband gekregen. De functies variëren van huiskamer assistente, medewerker Technisch Dienst en gastvrouw.

Wethouder Robert van Rijn: “De arbeidsmarkt moet er voor iedereen zijn: jong of oud, theoretisch of praktisch geschoold, wel of geen afstand tot de arbeidsmarkt. Oftewel: een wendbare en inclusieve arbeidsmarkt. Mooi om te zien dat Zorgcentrum Aelsmeer nu is toegetreden tot de AMbassodor club van AM match. Met elkaar helpen we zoveel mogelijk mensen aan een baan.”

Over Zorgcentrum Aelsmeer

Zorgcentrum Aelsmeer bestaat sinds 1756 (ontstaan uit een samengaan van de bejaardenhuizen Rustoord en Seringenpark) en is gelegen middenin het dorp Aalsmeer prachtig gelegen aan het water, waar verschillende vormen van wonen met zorg samenkomen. Op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg wordt er behandeling, verpleging, verzorging, ondersteuning en begeleiding geboden.

Thuiszorg Aalsmeer, verpleging en verzorging en huishouding, het Ontmoetingscentrum  behoren ook tot het Zorgcentrum.