“Het is iedere dag een mooie uitdaging om onze medewerkers te coachen en te begeleiden”

‘We zijn niet zomaar een winkel’ vindt Meerwinkel. En dat klopt, het kringloopwarenhuis in Haarlemmermeer loopt voorop in sociaal ondernemen. Er werken hier 30 medewerkers die onder de Participatiewet vallen, zoals Johan Kok. En de opbrengst van de winkel steken ze in de ontwikkeling van hun mensen en in het creeën van banen voor weer nieuwe collega’s die niet vanzelfsprekend een baan vinden. Meerwinkel is een initiatief van Meerlanden.

Trots

Sinds 1 juni is William Herrlinger bedrijfsleider bij Meerwinkel. “De uitstraling van onze winkel is heel mooi. We werken er hard aan om de winkel overzichtelijk te houden voor de klant. Fietsen, servies, meubels en boeken krijgen hier een tweede leven. We hebben veel vaste klanten die wekelijks of soms dagelijks terugkomen. Dat is een goed teken.”

‘Meerhuwelijk’

Een van de medewerkers die ervoor zorgt dat winkel er strak uitziet is Johan Kok. “Ik werk hier vanaf het begin, al meer dan 10 jaar. Ik prijs spullen en zet ze in de winkel. Ik vind het leuk om met de klanten om te gaan. Er is geen dag hetzelfde. Ook het sociale contact met collega’s vind ik mooi. Dat geeft een stukje gezelligheid. In de winkel heb ik mijn vrouw ontmoet. Afgelopen voorjaar zijn we getrouwd!”

Uitdaging

“Het werken met deze doelgroep is heel anders dan wat ik hiervoor deed. Het is iedere dag een mooie uitdaging om hen te coachen en te begeleiden. Ik vind het mooi om hun ontwikkeling te zien. Ook bij Johan. In hem zie ik veel potentie. Hij is klantvriendelijk, hij praat gemakkelijk en is gevat in zijn opmerkingen. Ik geloof dat hij, met zijn eigenschappen en kennis, zich verder gaat ontwikkelen de komende tijd.”