“Iedereen die hier werkt is productief”

“Als het niets oplevert, dan doen we het niet,” vertelt Raymond de Jong. Hij werkt als hoofd Logistiek en Productie bij Hilverda De Boer, één van de grootste snijbloemenexporteurs van Nederland. Anita Meijer is één van de drie specialisten die er via AM match werken. Haar baas Raymond de Jong is blij met haar. “Anita doet haar werk heel graag en dat straalt ze ook echt uit.”

Ieder jaar levert Hilverda De Boer meer dan 350 miljoen snijbloemen aan klanten over de hele wereld. Op de werkvloer draait alles om productie, snelheid en precisie. Zelfs in de hectiek en drukte van dit bedrijf is plaats voor mensen die niet vanzelfsprekend een baan vinden. Raymond: “De medewerkers via AM match mogen minder presteren dan andere medewerkers, maar iedereen die hier werkt is productief. Ze ontlasten ons in bepaalde werkzaamheden. Als dat niet zo zou zijn, dan had het niet gekund. Daarvoor is het op de werkvloer te druk en zijn de risico’s te groot.”

Groot werkplezier

Anita: “Hiervoor werkte ik bij een wasserij op Schiphol-Noord. Hier pak ik bloemen in. Dat doe ik nu 1,5 jaar. Ik vind het leuk om de hele dag in de bloemen te werken. Een favoriete bloem heb ik niet, ik vind ze allemaal mooi.”

Specialistisch werk

“Bij Hilverda De Boer vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen aan het arbeidsleven. Omdat we een groot bedrijf zijn kunnen we mensen zoals Anita een kans geven. We bieden werkzaamheden die bij hen passen, op een vaste werkplek en onder een vaste begeleider. Onze medewerkers via AM match verrichten specialistisch werk, ze vervullen één of meerdere taken van een functie. AM match helpt ons goed bij de begeleiding van deze medewerkers. Voor Anita is het bijvoorbeeld belangrijk dat we duidelijke afspraken maken.”