“We werken graag met partners die mensen verder helpen”

Dit najaar ontstond het idee om het snoeiwerk te laten doen door groenmedewerkers van AM match. “Een uitstekend initiatief om zo een groep mensen met achterstand op de arbeidsmarkt toch in het arbeidsproces op te nemen,” vindt Annelies Osinga, coördinator Marketing & Fondsenwerving bij Adamas.

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep geeft psychosociale ondersteuning aan kinderen en volwassenen die met kanker te maken hebben (gehad). Mensen die zelf ziek zijn, maar ook mensen die in hun directe omgeving met kanker worden geconfronteerd kunnen er terecht voor om hun (veer)kracht weer te vinden. Dit door middel van activiteiten, lotgenotencontact of therapeutishe begeleiding. Maar ook kan je bij Adamas naar binnen lopen voor een kop koffie en een luisterend oor.

Goede match

Annelies vindt dat AM match en Adamas goed bij elkaar passen: “Bij Adamas helpen we veel mensen die door hun ziekte lange tijd uit het werkproces zijn geraakt. Door onze begeleiding vinden de meesten sneller hun veerkracht terug wat vaak ten goede komt aan hun re-integratie. We werken graag samen met partners die daar ook mee bezig zijn. Ook daarom ben ik enthousiast over de samenwerking met AM match.

“Een uitstekend initiatief om zo een groep mensen met achterstand op de arbeidsmarkt toch in het arbeidsproces op te nemen”

Ik heb gemotiveerde groenmedewerkers ontmoet die hun werk graag goed doen. Ze wisten veel over het specifiek snoeien van de bomen. Ze hebben prima kwaliteit geleverd en ik zou het zeker weer door hen laten doen. Ik vind het mooi om een bijdrage te leveren aan de terugkeer van mensen naar het arbeidsproces.”