Training Match je perspectief

Werk vinden gaat niet vanzelf. Heeft de gemeente je bij AM match aangemeld? Dan nodigen wij je uit voor een training van zes weken, waarin je je voorbereidt om (weer) aan het werk te gaan.

Over de training

Mocht het niet lukken direct een baan te vinden, dan volg je de training Match je perspectief of krijg je individuele begeleiding. De training wordt gegeven in Hoofddorp of Amstelveen. Het doel is je te helpen om binnen zes weken betaald werk te vinden. Samen met AM match bekijk je welke functies bij je passen. Is er een geschikte functie gevonden? Dan start een proefperiode van een maand bij de werkgever. Als blijkt dat het een match is, dan krijg je bij de werkgever een dienstverband. Gemiddeld nemen tien mensen deel aan de training.

Onderwerpen

Tijdens de training komen diverse onderwerpen aan bod: zelfkennis, wat kan ik en wil ik, welke kwaliteiten en vaardigheden heb ik, wat vind ik moeilijk. Praktische zaken worden tijdens de training zeker niet vergeten. Denk aan: leren solliciteren, het voeren van een gesprek, jezelf presenteren en het opstellen van een cv. Ook krijg je een rondleiding bij een bedrijf. Kortom: een heel breed programma.

Trainingsdagen

Maandag tot en met donderdag van 09.00 – 14.00 uur (de eerste 3 weken)
Maandag tot en met woensdag van 09.00 – 14.00 uur (de laatste 3 weken)
Geen werk na zes weken?

Heb je na zes weken nog geen betaald werk gevonden, dan dien je deel te nemen aan een vervolgtraject van maximaal 20 weken. Eén keer in de week komen de deelnemers terug naar AM match. Met elkaar gaan we kijken welke vacatures bij je kwaliteiten, kennis en ervaring passen.