Banen voor mensen met beperking dankzij nieuwe kringloopwinkel RataPlan

RataPlan opent donderdag 27 februari feestelijk de 24ste kringloopwinkel in Hoofddorp. Kringloopwinkels dragen niet alleen bij aan recycling van spullen, maar zorgen ook voor banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een beperking. Dankzij bemiddeling van AM match gaan zes enthousiaste medewerkers in deze nieuwe kringloopwinkel aan de slag.

“Iedereen verdient werk!”, aldus Lex Vonk, directeur AM match. “Als AM match regelen wij dat zo’n 700 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in onze regio aan het werk komen én blijven. We werken daarin samen met zo’n 200 werkgevers, waaronder stichting RataPlan. We herkennen elkaar in de missie: betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Gert-Jan Dekker, directeur Stichting RataPlan, beaamd dit. “Bij onze kringloopwinkels heeft tachtig procent van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een laagdrempelige werkomgeving waarin iedereen wordt geaccepteerd en voor vol wordt aangezien. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij ons voorop en dit is onder andere mogelijk dankzij de prettige samenwerking met AM match”.

Jobcoaching
Op de nieuwe locatie van RataPlan starten nu zes medewerkers. Ze werken als bijrijder, achter de kassa, op de kledingafdeling, bij het kleingoed, als facilitair medewerker(ster) en in de horeca. “Allemaal hebben ze een beperking. Met hulp van gemeentelijke regelingen en jobcoaching kunnen we ze dit werk bieden. Het is van grote betekenis voor ze. Wij begeleiden de werknemers één-op-één en geven indien nodig advies aan de bedrijfsleider van RataPlan.  

Feestelijke opening
RataPlan Hoofddorp zal op donderdag 27 februari om 09.00 uur openen voor het winkelend publiek. Om 10.00 uur opent Wethouder Mariëtte Sedee de winkel officieel. Vanaf 11.00 uur kan iedereen een heerlijk taartje eten onder begeleiding van muziek van het akoestische duo Mits & Del Prado.