Lees hier mee met onze succesverhalen, nieuwsberichten en artikelen.
Bekijk ook ons YouTube kanaal
Onlangs hebben wij het PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat bij ons in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat AM match op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert AM match op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.
Directeur Hannah Kamphuijs kreeg ‘inclusief ondernemen’ met de paplepel ingegoten: “Mijn vader had een aantal restaurants. Daar werkten ook mensen voor wie werken bij een bedrijf niet vanzelfsprekend was. Mijn vader vond dat zij er gewoon bij hoorden. Toen we bij De Groene Bocht moeite hadden met het bemensen van de receptie, moest ik daar ineens aan denken. Via-via kwam ik bij AM match terecht en dat bleek een gouden greep. Waar we eerder studentes hadden zonder echte passie voor receptiewerk, hebben we nu betrokken dames die enthousiast en vol overgave onze gasten ontvangen en onze panden fris en schoon houden. Ik noem ze weleens de moedertjes van De Groene Bocht.”
Jan Lamme is de zesde generatie aan het roer van Lamme Textielbeheer. Verdeeld over drie vestigingen werken er driehonderd werknemers, waarvan vijftig met een ‘rugzak’. Eén van hen is Richard. In de vestiging op Schiphol pakt hij trolleys in met kussens. En dat doet hij met veel plezier. Want “thuis zitten is ook niet alles.”
“Als het niets oplevert, dan doen we het niet,” vertelt Raymond de Jong. Hij werkt als hoofd Logistiek en Productie bij Hilverda De Boer, één van de grootste snijbloemenexporteurs van Nederland. Anita Meijer is één van de drie specialisten die er via AM match werken. Haar baas Raymond de Jong is blij met haar. “Anita doet haar werk heel graag en dat straalt ze ook echt uit.”
‘We zijn niet zomaar een winkel’ vindt Meerwinkel. En dat klopt, het kringloopwarenhuis in Haarlemmermeer loopt voorop in sociaal ondernemen. Er werken hier 30 medewerkers die onder de Participatiewet vallen, zoals Johan Kok. En de opbrengst van de winkel steken ze in de ontwikkeling van hun mensen en in het creeën van banen voor weer nieuwe collega’s die niet vanzelfsprekend een baan vinden. Meerwinkel is een initiatief van Meerlanden.
Dit najaar ontstond het idee om het snoeiwerk te laten doen door groenmedewerkers van AM match. “Een uitstekend initiatief om zo een groep mensen met achterstand op de arbeidsmarkt toch in het arbeidsproces op te nemen,” vindt Annelies Osinga, coördinator Marketing & Fondsenwerving bij Adamas.
Voordat een nieuwe medewerker geplaatst wordt en in dienst komt via AM match, heeft er zich al een heel proces afgespeeld achter de schermen. Matchers zoals Sandra Kloek stomen kandidaten klaar om aan het werk te gaan. In dit blog lees je meer over het werk van een matcher bij AM match.
Geen dag hetzelfde, en dat al bijna twintig jaar lang. Frank Tesselaar is Werkleider Verpakken, en zijn werk verveelt nooit. Hij stuurt medewerkers aan die ‘binnen’ werken, namelijk op de verpakkingsafdeling van AM match. Wat het voor hem zo leuk en afwisselend houdt? Zonder aarzelen zegt Frank: ‘de mensen’.
Een AM match jobcoach zet door, weet veel en is betrokken. Onze jobcoaches zorgen er dagelijks voor dat ruim 700 mensen aan het werk blijven bij ruim 200 regionale werkgevers. In dit blog lees je over hun persoonlijke ervaringen op de werkvloer, dit keer: Eefje Buisman.
Bedrijfsmaatschappelijk werker. Deze functie werd de afgelopen tien jaar bijna overal wegbezuinigd. Niet bij AM match, waar Sandra de Graaf al ruim 11 jaar dit dankbare werk doet. Als er iets bij een medewerker stagneert tussen de privé- en werksituatie, zet zij nét die extra stap om het op te lossen.
Wist u dat AM match nog steeds open is? Dankzij aangescherpte maatregelen wordt op onze verpakkingsafdeling stevig doorgewerkt. Zo kunnen onze medewerkers met een arbeidsbeperking toch hun werk blijven doen. Dat is heel fijn, want het geeft regelmaat, sociaal contact en zelfvertrouwen. Helaas zijn de gevolgen van Corona ook bij ons voelbaar. Een aantal van de externe werklocaties zijn […]
Wist u dat mensen uit de Participatiewet (P-wetters) automatisch in het doelgroepregister worden geregistreerd? Met uitzondering van mensen die onder nieuw beschut vallen. U krijgt daardoor een financieel voordeel én u kunt aanspraak doen op de zogenaamde no risk polis voor de ziektewet.
Yves Matthesius werkt sinds 2018 bij debesteEHBOdoos.nl, naar volle tevredenheid van hemzelf en zijn leidinggevende Arne Koolmeijer. Yves heeft taalontwikkelingsstoornis (TOS), daarom heeft jobcoach Jochem Overbeek van AM match hen begeleid in de eerste weken. Met Jochem en zijn leidinggevende Arne Koolmeijer vormt Yves een toptrio!
RataPlan opent donderdag 27 februari feestelijk de 24ste kringloopwinkel in Hoofddorp. Kringloopwinkels dragen niet alleen bij aan recycling van spullen, maar zorgen ook voor banen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een beperking. Dankzij bemiddeling van AM match gaan zes enthousiaste medewerkers in deze nieuwe kringloopwinkel aan de slag.
Een AM match jobcoach zet door, weet veel en is betrokken. Onze jobcoaches zorgen er dagelijks voor dat ruim 700 mensen aan het werk blijven bij ruim 200 regionale werkgevers. In dit blog lees je over hun persoonlijke ervaringen op de werkvloer, dit keer: Ruud Wassenaar.
AM match en Roads zijn op 24 juni 2019 een samenwerkingsverband aangegaan om in gemeentes Amstelveen, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel zoveel mogelijk mensen met een ggz-achtergrond weer aan het werk te krijgen én te behouden. Dit doen zij door het bieden van vaardigheidstrainingen en sociale werkplekken.
Na de opening door Ria Zijlstra, Wethouder gemeente Uithoorn, gaf Sheranny als werkzoekende kandidaat een korte pitch samen met haar jobcoach van Ons Tweede Thuis, en Angela van Wijk (Doelen Coach Services BV) en Vincent van Munster (BioExpress) deelden hun ervaringen met het in dienst nemen van kandidaten vanuit de Participatiewet.
Met het aanbieden van werkplekken aan Participatiemedewerkers uit de regio Amstelland en Meerlanden dragen MBO College Amstelland in Amstelveen en MBO College Airport in Hoofddorp bij aan een verhoging van de lokale, sociale participatie en ondersteunt hiermee de uitvoering van de Participatiewet.
Afgelopen maandag is Meerlanden toegetreden tot onze AMbassador club. Meerlanden is al jaren een intensieve partner van ons. Wij plaatsen hier mensen die werkzaam zijn in het groen, de openbare ruimte of de Meerwinkel in Hoofddorp. Met onze partnership geeft Meerlanden invulling aan haar doelstelling om inclusief werkgever te zijn. Mark Bours, operationeel directeur, onderstreept dit met veel plezier door toe te treden tot onze AMbassador club. Een club van ondernemingen die ons een warm hart toedragen en promoten bij collega bedrijven.
AM match is sinds 1 september jl. gecertificeerd op trede 3|30+ op het PSO-Keurmerk. Het behalen van het trede 3|30+ keurmerk toont aan dat AM match zich aantoonbaar inzet voor meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Haarlemmermeer mag zich het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen! Ruim 550 winkelgebieden deden aan de verkiezing van Stichting Nederland Schoon mee. De gemeente Haarlemmermeer won in de categorie ‘grote gemeenten’, gevolgd door Apeldoorn en Zwolle.
Anton van den Hoed vertrekt per 8 januari 2017 als directeur van AM match. Na ruim 15 jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan in het bedrijfsleven. Van den Hoed werkte sinds 1 september 2001 als algemeen directeur van AM Groep en vanaf 1 juli 2016 als directeur van AM match.