Nieuwe directeur voor AM match

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling van Amstelland en Meerlanden Werkorganisatie heeft 30 maart jl. besloten om de heer Lex Vonk te benoemen tot algemeen directeur van AM match.

Lex Vonk heeft bedrijfskundige economie gestudeerd en heeft daarna zijn sporen verdiend in het bankwezen. In verschillende nevenfuncties laat hij maatschappelijke betrokkenheid zien. De ondernemerskant is hem niet vreemd. Zo is Lex Vonk van 2005 tot 2011 medeoprichter en voorzitter geweest van het Haarlemmermeers Ondernemers Platform.

AM match is op 1 juli 2016 voortgekomen uit de voormalige AM Groep. AM match is actief in de regio Amstelland en Meerlanden en voert in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn de nieuwe Participatiewet uit.  AM match richt zich op de doelgroep uit de Participatiewet met een loonwaarde van 40 – 70 % met als doel om deze kandidaten te plaatsen bij reguliere werkgevers.

AM match heeft twee belangrijke opdrachten; de huidige Wet sociale werkvoorziening (Wsw) blijven uitvoeren en personen uit de doelgroep Participatiewet met een loonwaarde tot 70 % naar werk gaan bemiddelen.

Organisatie en bestuur van AM match zijn blij met de benoeming van Lex Vonk tot algemeen directeur en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking ten dienste van de inwoners en ondernemers van de vijf gemeenten.

Staand v.l.n.r.: Wethouder Maaike Veeningen (gemeente Amstelveen), Wethouder Ad Verburg (gemeente Aalsmeer), Wethouder Marvin Polak (gemeente Uithoorn) en Wethouder Jacqueline de Maa (gemeente Ouder-Amstel).
Zittend v.l.n.r.: Lex Vonk en Wethouder Ap Reinders (gemeente Haarlemmermeer)

Foto: Martine Goulmy